Att sova bra ger oss bättre hälsa genom att vi blir bättre på att koncentrera oss, vi får bättre minne, presterar bättre och är bra för uppmärksamheten. Vi ökar även förmågan till kreativitet samt att få nya ideér. 
När vi sovit bra får vi också lättare att fatta goda och genomtänkta beslut. 
 
När vi sover återhämtar vi oss och blir läkta. 
 
Munkar har livsreceptet åtta timmars sömn per natt, åtta timmars arbete och åtta timmars tid till det inre livet samt att till "bara vara". Jag tror själv att 8timmars sömn är perfekt för många människor.
 
Många människor är piggare på förmiddagen och dippar i energin till eftermiddagen. 
 
Att börja känna in när den naturliga impulsen till att somna kommer och när en naturlig impuls till att vakna kommer gör en stor skillnad i energinivå och välbefinnande.

För de flesta kommer en till två sömnimpulser mellan kl åtta och elva på kvällen. Om vi lägger oss då har vi lättast att somna. På motsvarande vis ökar energinivåerna och impulserna till att vakna mellan kl 6 och 8 på morgonen enligt friskvårdsmagasinet. 
 
Det finns ett gammalt talesätt som lyder "Sov dig frisk" vilket faktiskt stämmer.  Om man förbättrar sömnen kan man motverka den mentala ohälsan. Visst är detta intressant?

Kommentera

Publiceras ej