Äntligen ledig. Har egentligen sommarlov nu från skolan och har haft det i 3 veckor. Jag har jobbat alla de 3 veckorna. Det behövs verkligen när man studerar. :) Nu har jag en vecka kvar av sommarlovet innan studierna börjar igen. Mycket av den tiden tänker jag lägga på studier eftersom jag valt att inte jobba den sista veckan ;). Det behövs så man är väl förberedd när man kommer tillbaka. Jag är hemma hos killen nu. Han är på jobbet. Det var så skönt att för en gångs skull få sova ut och vakna när man känner sig pigg och utvilad. Så fort jag blev ledig från jobbet efter 3 veckors jobb blev jag nämligen förkyld, fick ont i halsen och kände mig allmänt krasslig (orkeslös).
 
Men idag är jag så pigg. Jag har städat, tvättat, diskat, gjort frukost m.m och nu ska jag plugga. Känner mig mycket bättre.
 
Visst är det typiskt att man ska bli sjuk precis när man blir ledig? (Jag har egentligen inte tid att vara sjuk så jag förstår det inte)
 
 
 
Det känns LYXIGT att varken behöva jobba eller gå i skolan nu på en vecka. :D
Vissa får en månads semester men när/om jag är ledig så mycket blir jag bara rastlös och vet inte vad jag ska göra av tiden. ;) Så en vecka är perfekt.... då hinner jag förbereda mycket inför skolan och jag hinner även med sovmorgon. :) Superskönt!! ;)
Har ni tänkt på att man är 9timmar om dagen på sitt jobb. 1 timme restid till jobbet och 1 timme hem. Vissa har längre resvägar. Men om vi räknar så är det 11 timmar. Sen när man kommer hem ska man laga mat, äta, diska. (1h för laga mat, äta och diska kanske?) = 12 h. sen behöver man sova 8h = 20h! Ibland måste man handla mat också, tvätta kläder och städa. Vissa tränar dessutom och vissa har barn på dagis man ska hämta och lämna....... Tänk, utan träning, tvätta kläder, städa, handla, hämta barn på dagis så har det gått 20H av dygnet bara på resvägar till jobb, att jobba, laga mat, äta, diska, sova! Är det inte sjukt.....Sen behöver man 1 H när man vaknar på morgonen innan man går till jobbet att varva ner och äta frukost... Då har man bara 3 h kvar på dygnet till annat!! Och då har jag ine ens räknat med  träning, tvätta kläder, städa och handling av mat och ev. hämta och lämna barn på dagis för de om har barn.
Hur hinner människor med allt detta?? Jag har undrat var tiden tar vägen men till såna här saker går ju sjukt mkt tid när man väl tänker efter.
 
Och om man tänker efter så lägger man JÄTTEMYCKET tid på att vara på jobbet... därför är det viktigt att man trivs på sitt jobb. man är nästan gift med jobbet/skolan.
Vilka yrken/jobb  tror ni att man trivs bäst med?
Jag tror att det är med yrken där man känner att man gör bra skillnad och kan hjälpa andra människor till utveckling eller där man gör andra männikor glada. Vad tror ni? Exempel på jobb/arbeten där man trivs. ??
Recention på Top Cut i Solna: Jag gjorde olaplex behandling plus färgning hos top cut i Solna. Jag färgade även eftersom att företaget rekommenderade det för bäst resultat.
 
Olaplexbehandlingen var bra och gjorde att håret fick bättre kvalitet men färgningen hos "frisören" var katastrofal.
 
Önskemålet var: En brun färg med bara lite skiftningar av rött i som absolut inte fick bli för mörk eller för röd vilket jag påpekade jättetydligt. (hade bild med)
 
Resultat: knallröd botten som var alldeles för mörk, dassiga längder som hade helt annan färg än hårbotten. I utomhusljus såg hårfärgen mörklila ut och i vissa belysningar knallröd i botten och rödbrundassiga längder. Såg ut som en hemmabehandling som en 5åring skulle ha gjort snyggare. ;)
Jag blev så förbannad när jag såg resultatet och ångrade att jag inte hade kollat upp Top Cut innan jag besökte dem.
 
Efter en vecka fixade de dock till mitt hår och då var jag så tacksam att få det fixat igen fast att det var dem som hade gjort fel första gången. Jag hade trotts allt försökt få tag i företaget då i flera dagar. Denna gång var det en annan tjej som tonade mitt hår. Den här gången blev hårnyansen väldigt fin och glansig. Nyansen var superfin men för mörk för min hudton. Men de var ju tvungna att mörka ner mitt hår ytterligare för att dölja sitt gamla misstag med den knallröda färgen.
 
När färgningen var klar denna gång hade jag massa färg kvar i ansiktet som de lät sina kunder gå hem i...
kändes inte så proffsigt..
 
Jag kommer aldrig mer våga gå tillbaka till just denna salong med tanke på att en 5åring hade kunnat färga håret snyggare men å andra sidan rekommenderar jag varmt olaplex behandlingen. Den gjorde att mitt hår blev mer lättkammat.
 
Övriga iaktagelser: Salongen hade snygg inredning och när man kom dit kände man sig välkommen av personalen som var trevliga. De lät också supertrevliga i telefon när man första gången ringde och ville boka tid. Då fick man ett proffsigt intryck som ändrades när man väl fick behandlingen.