Hejsan.
Hoppas ni mår bra där ute. Idag tänkte jag återigen snacka solskydd.
 
Är det så att man blir brun om man använder solskydd eller hur är det egentligen?
 
Svar: Du kommer ändå bli brun fast att du använder solskydd/spf. Solskyddet skyddar aldrig 100%från solen utan även om du använder spf 50 kommer du bli brun, även om det kommer gå lite långsammare. Så; Visst blir du brun, men långsammare ! Men jag tycker ändå att man ska använda solskydd om man vill bli brun eftersom att den bruna färgen du får kommer bli en jämnare brun färg och du slipper attt bli röd. Dessutom när du väl har fått färgen kommer den hålla bättre än om du inte hade använt spf .
 
Dessutom hjälper solskyddet dig såatt din hud inte lika lätt utvecklar pigmenteringar och farliga hudförändringar. Samt så hjälper UVA skyddet som vissa solskydd innehåller dig från att åldras från solen. 
 
Om du inte använder solskydd finns risk för hudcancer, pigmenteringar och åldrad hud!
Solskyddet är min bästa vän som jag använder dagligen; i alla väder och alla årstider!
 Kommer skriva mer om det i senare inlägg!
 
Ha det gott!
 
Sola säkert och glöm inte bort att bättra på solskyddet under dagen.
 
Detta härliga solskydd är en av mina personliga favoriter.
 
/ Mia , hudterapeut
För mig är det viktigt att hjälpa människor som behöver hjälp - det vill säga vara en god medmänniska.
 
Jag tror att eftersom mitt liv inte alltid har varit en dans på rosor har det gett mig vilja och styrkan att hjälpa andra människor som behöver hjälp på något vis. Det kan exempelvis vara att hjälpa invandrare med språket. Jag arbetar exempelvis som volontär med att hjälpa människor som kommit till Sverige med språket, pratar med dem och försöker involvera dem i samhället. Det känns väldigt givande!
 
Jag skulle väldigt gärna arbeta på en kvinnojour och hjälpa kvinnor som blir utsatta eller arbeta med något annat där jag hjälper behövande!
 
 Helt plötsligt känns ens egna problem så himla små...
 
Med detta inlägg vill jag inspirera andra människor till att vara goda medmänniskor!
Solskydd!
 
Nu äntligen när sommaren är här slänger många av sig kläderna och går i väldigt lite kläder.
själv försöker jag att inte gå i väldigt lite kläder eftersom jag som hudterapeut vet om hur solen påverkar huden. Huden åldras av solen och det finns risk för pigmenteringar och hudcancer. 
 
Jag använder personligen alltid solskyddsfaktor 50. Jag tänker också på att använda solskyddsfaktor som skyddar mot både UVA och UVB strålar. UVB är de strålarna som bränner huden medans UVA är de som åldrar huden.Därför köper jag solskydd som har både UVA och UVB skydd. 
 
Sedan vill jag personligen att mitt solskydd ska innehålla både kemiskt och fysikaliskt solskydd eftersom det fårmig att känna mig säkrare psykiskt!
 
Vissa solskydd är enbart fysikaliska och andra är enbart kemikaliska. Vissa har båda skydden! Egentligen går det bra om solskyddet enbartb är fysikaliskt eller kemikaliskt men själv vill jag ha båda. :) 
 
Om du vill minska hudens åldrande i solen tänk på att ha ett solskydd som även skyddar mot UVA!
 
 
Just nu använder jag Vichys solskydd från apoteket som uppfyller alla dessa kriterier som jag har. Den känns inte heller så fet i konsistensen.
 
 
 
 
Ett annat solskydd som jag också gillar är ett solskydd från Elisabeth arden pro. Den är dyr men jag gillar konsistensen på den och att den har lite färg i sig, den känns som en tunn foundation. Jättehärlig!
 Den är också solskydd 50 såklart! (Eftersom jag är så ljus i huden använderjag spf 50)
 
 
och ja, man blir ändå brun fast man använder solskydd.
 
 
Jag gillar att testa produkter och skriver såklart om de produkter jag gillar i bloggen!
Vad har ni för favoriter?