Ett par gånger har jag fått frågan av folk jag känner; "Vilken fransstylistutbildning är den bästa?". 
Det är svårt för mig att svara på då det finns många fransutbildningar på marknaden. Dessutom finns det MÅNGA som jobbar med fransförlängningar som är väldigt dåliga på det dem gör så att jag faktiskt undrar om de ens har en utbildning. I så fall har de gått någon dålig utbildning om de nu ens har en utbildning vilket jag tvivlar på! Ibland får jag in folk till salongen där jag jobbar som har jättefula klumpiga fransar som är ojämt applicerade , alldeles för långa för VAD som egentligen passar kunden, applicerade på felaktigt sätt som kan SKADA kundens egna fransar. (Jag jobbar i en salong i Stockholms city så jag ser endel katastrofala fransar,) Jag tycker att det är hemskt synd att det finns många fransförlängare som verkar sakna den kompetensen som behövs. Därför antar jag att det är många "utbildningsledare" som brister i sin kompetens och som lär ut fel till de som ska utbilda sig. 
 
Jag rekomenderar därför dig som funderar på att utbilda dig till fransstylist att välja en skola NOGA där du ska utbilda dig. Helst ska fransskolan vara godkänd av seyf ( http://www.seyf.se/ )  eftersom seyf ställer en del krav på utbildningen.  Dock så är det absolut inte säkert att bara för att skolan är med i seyf så är utbildningen bra. Båda skolorna jag gick i är seyfgodkända! 
 
Själv har jag gått 4 olika utbildningar i fransförlängning: 
En grundutbildning samt en vidareutbildning hos Victoria Akademin på Götgatan i Stockholm.
En grundutbildning samt utbildning i expressfransar hos Lash Perfect. 
 
Jag tyckte att utbildningarna hos Lash Perfect var dem bästa. Men även Victoria Akademins utbildning var okej. Victoria på Victoria Akademin är jättetrevlig. Jag tyckte att skolorna kompletterade varandra väldigt bra så jag är glad att jag gick utbildningarna i båda skolorna. Om man har råd är det absolut värt att gå båda.
 
 
Det jag gillar med Lash Perfect är att deras lim är otroligt bra. Det är skonsamt för kunden och irriterar inte kundens ögon! Dessutom är det bra kvalitet och fransarna sitter länge med deras lim!
 
När jag använde Victoria Akademins lim höll inte alls fransarna lika bra (jag gissar att de importerar limmet billigt från t.e.x Kina.)
För mig är det viktigt att produkterna jag jobbar med är av högsta kvalitet (eftersom salonger lever på ryktet.) och Lash Perfect håller verkligen hög kvalite med deras produkter! :) 
Annars som sagt kan jag rekommendera både Victoria Akademins och Lash Perfects utbildning. Lash Perfect är bättre medans Victoria Akademins utbildning är billig så vill man komma billigt undan tycker jag absolut att man ska gå Victorias utbildning för ingen av dessa var dåliga ! :) Det beror på hur duktig man vill bli! Men som sagt, när ni väl jobbar som fransstylister, tänk er noga för vad ni jobbar med för produkter. För om man jobbar med dåliga produkter håller inte förlängningen lika bra och då går kunderna till någon annan! För övrigt så tycker jag att Victoria Akademin har mysiga lokaler.
 
 
Ha det gott alla!
Aromaterapi
 
Hej! Som ni vet är jag även utbildad regndroppsterapeut. I det här inlägget ska jag berätta mer om aromaterapi - i det här fallet regndroppstekniken som är en speciell typ av aromaterapi. Detta är en effektiv metod!
 
Inom regndroppstekniken finns det olika tekniker att jobba med. En av teknikerna som jag jobbar med heter Vita Flex. Vita Flex betyder vitalitet genom reflexer och tekniken kommer från Tibet för flera tusen år tillbaka. Metoden grundar sig på ett system av reflexpunkter som stimulerar alla inre kroppssystem. Vita flex säger att helande energi skapas genom elektriska impulser som skapas mellan fingertopparna och reflexpunkterna i kroppen. Denna laddning av elektricitet följer nervbanorna till där den elektriska kretsen är blockerad p.g.d gifter, skadad vävnad eller syrebrist. Metoden korrigerar skadade områden på de elektriska nervbanorna och förhindrar därför kommande skador och påfrestningar. Den löser alltså upp olika typer av spänningar, blockeringar och andra obalanser i kroppen (och sinnet). Ger snabb och effektiv läkning!
 
Så här går vita flex tekniken (regndroppstekniken) till: terapeuten lägger 1-4 av sina fingrar platt mot patientens/kundens hud och rullar över så nagelsidan ligger mot huden och rullar tillbaka i en halvcirkelrörelse av tryck (böj) och släpp (sträck). Det mest effektiva är att tillämpa både olja och vita flex på en och samma punkt än enbart olja eller enbart vita flex. 
 
Vem var det som uppfann regndroppstekniken? Svar: Naturläkaren Gary Young utvecklade regndroppstekniken under 80-talet. Han hade forskat om eteriska oljor och sett att eteriska oljor hade antimikrobiska medel. Han fick informationen om fjäderlätta strykningar av en indianhövding i Usa och kombinerade eteriska oljor med fjäderlätta strykningarna som indianhövdingen hade lärt honom. 
 
Gary har valt ut 12 oljor som är bland de kraftfullaste eteriska oljorna som finns. Tillsammans dödar de bakterier och virus, minskar inflammationer, stärker immunförsvaret, lindrar andningsbesvär, minskar muskelspänningar, minskar matsmältningsbesvär, återställer balansen i kroppen m.m.
 
Regndroppsoljorna / eteriska oljor: 
(Här finns information om några av oljorna)
 
Valor: valor kan justera ryggraden och kallas därför för kiropraktor i flaska. Valor ger oss styrka, mod, självförtroende, självkänsla och ökar vår självaktning. Den är mild, avslappnande och lugnande. Påverkar skelettet och kroppens elektriska energier.
 
Oregano: Har starka immunförbättrande och antioxiderande egenskaper. Är anti-inflammatorisk, antibakteriell och balanserande och är bra mot svamp och parasiter. Den är allmänt stärkande och stärker nerver, blodet, lymfan, tarmar, och könsorgan. Används vid matsmältningsproblem, ämnesomsättningsstörningar, lunginflammation, smärtor, luftvägsinfektion, huvudvärk. Stärker känslan av säkerhet. 
 
Timjan: Svampdödande, antiviral, antibakteriell, antiseptisk. Stärker livmodern, hjärtat, neverna och magen. Bra vid magkatarr, bronkit, hosta, kikhosta, astma, laryngit, halsont, halsfluss, öroninfektion, depression, huvudvärk, sömnlöshet, reumatism, urinvvägsinfektion. Timjan värmer stela leder, ökar cirkulationen. Lugnande olja, hjälper vid mental och fysisk trötthet. Om man är stressad eller svag ger den energi. Påverkar även immunsystemet, bakterier och virus samt ökar bentätheten.
 
Basilika: är inti-inflamatorisk, smärtstillande, antiseptisk och antimikrobisk. Kramplösande, lindrar mental trötthet, överansträngning, dåligt minne samt förbättrar smak-och luktsinnet och blodcirkulationen. Oljan är lugnande. Bra att använda vid magproblem, huvudvärk, migrän, ont i öronen och halsen, insektsbett och sår samt vid trötta muskler och muskelkramp. Basilika främjar koncentrationen samt skärper sinnena vilket är toppen vid tentor och inlärning.  Den anses även skydda själen, motverka depression och ångest, ge mod, lätta på sorger, öppna hjärtat, ge mental skärpa. I regndroppstekniken  påverkar basilika musklerna. 
 
Cypress: är antimimkrobisk, slemlösande, antiseptisk, avslappnande. Cypress påverkar hjärt och kärlsystemet och används vid många sådana problem eftersom den ökar cirkulationen och stärker blodkapillärerna. Stärker lymfsystemet. Den minskar även svullnad, celluliter, åderbråck, artrit och vätskeansamlingar. Cypress läker skadad vävnad som ärr och hämmar infektioner.  Stimulerar tillverkningen av vita blodkroppar.Hjälper också vid "känslomässiga problem". Oljan sägs även ge andlig styrka. 
 
Vintergröna: är antiinflammatorisk, smärtstillande och kramplösande. Används vid reumatism, inflammation, högt blodtryck,  blåskatarr, akne, eksem, hudsjukdomar, sår, tinnitus,. Oljan frisör mycket känslor och stimulerar/ökar medvetenheten på alla nivåer i nervsystemet.
 
Mejram: kramplösande, smärtstillande, får musklerna att slappna av, bra vid förkylning, mensvärk. Ger energi  vid stress , svaghet och ensamma sorgsna tillstånd och kallas därför för glädjeörten. Hjälper vid mental trötthet och förvirring och höjer helt enkelt humöret. Mejram värmer, tröstar och uplivar hjärtat.
 
pepparmynta: påverkar nerv och matsmältningssystemet i regndroppstekniken.
 
Källor: Utbildningen jag gick hos Okeijn Coaching & Consulting. Allt material i detta inlägg är hämtat från kurspärmen vi fick under utbildningen. 
 
Hemsida: http://okeijn.se/ 
(Det var en bra utbildning!)
Hej och varmt välkommna! Vad roligt att ni hittade hit! Här har ni en blogg FULL med skönhetstips! Här skriver jag och berättar om mitt jobb där jag jobbar som fransstylist, hudvårdskonsulent, makeupartist och regndroppsterapeut. (Regndroppsterapeuter jobbar med en speciell sort av aromaterapi som är effektiv.)

Jag kommer att ge er massor av skönhetstips då jag är i branchen. ;) Kommer även berätta lite om min vardag och lägga upp bilder på olika jobb som jag har gjort, b.l.a på fransförlängningar, naglar, makeup, brynutfyllningar, formning och noppning av bryn och färning samt permanent av fransar, vaxningar, hål i öronen osv.... Jag är även utbildad frisör men slutade då jag egentligen ville jobba med detta som jag gör nu. :) Jag har mitt drömjobb verkligen. Anställd! Dessutom så går jag en nagelteknologsutbildning vid sidan av min deltidsanställning. Självklart kommer jag att dela med mig av mina skönhetsknep och tips. ;)

Ha en underbar dag!

 

<!-- Begin BlogToplist tracker code -->
<a href="http://www.helavarlden.se/" rel="external">Helavarlden.se</a><br>
<a href="http://www.blogtoplist.se/noje-underhallning/" title="Nöje och Underhållning">
<img src="http://www.blogtoplist.se/tracker.php?u=33284" alt="Nöje och Underhållning" border="0" /></a>

 

 

<a href="http://www.bloggparaden.se/index.php?a=in&u=miassecrets">
<img src="http://www.bloggparaden.se/button.php?u=miassecrets" alt="Bloggparaden" border="0" /></a>