I går kväll efter jobbet var jag och en kompis på en magishow på magic bar. Det var trevligt att se showen. Trollkarlarna var duktiga. Publiken var mest 40+ uppåt så vi var dem yngsta där (förutom några barn i 10års åldern) men det gjorde ju inget. Dem flesta åt mat samtidigt som showen men det gjorde inte jag och Yollis , jag drack en juice och hon drack alkoholfri öl. ;) man kan ha trevligt utan alkohol. Enda dåliga var att det var 1,5h paus mellan akterna vilket ju är tråkigt när man kom dit för att se showen.  Enligt hemsidan skulle andra akten börja 45min efter den första vilket är mer lämplig tid att vänta än 1,5h. Men går man dit för att äta långsam middag går det  ju bra men om man går för att se showen och inte äta middag samtidigt blir man uttråkad under den långa väntetiden. Hur som helst var trollkarlarna roliga. Lite komiker samtidigt. ;)
 
Jag är hos Yollis nu.  Ska hem sen tänkte jag och plugga. 
Hej allihop.

I dag har jag varit i skolan. Jag älskar Elisabethskolan. Lärarna är så gulliga och duktiga. Dessutom är alla klasskamrater också snälla. (men trotts det har klassen blivit grupperad vilket det alltid blir i tjejklasser enligt min erfarenhet.)

Det var också bra REA på produkter från Matis och Decleor. Det var superbra priser så jag köpte både serum, dagkräm, peeling och massa andra hudvårdsprodukter. :) Härligt verkligen! Jag verkligen älskar bra krämer och hudvård. Alltid kul att prova nya produkter dessutom. ;)

I går fick vi lära oss avancerad hudvård från Elisabeth Arden Pro. Här snackar vi hudvård som verkligen ger resultat där man kan förbättra huden på många märkbara sätt! WOW säger jag bara. Vi fick se bilder på tjejer som hade grova acneärr som blivit av med alla dessa genom att gå på ansiktsbehandlingar med penslingar (med syror) av Elisabeth Arden Pro. Man kan även behandlar linjer m.m. med deras produkter. 

I dag har vi vaxat underben i skolan vilket var skönt eftersom jag redan har erfarenhet av att jobba med vax. :) Men man kan ju alltid lära sig nya saker (och jag har ju inte jobbat med spatelvax som vi lärde oss praktiskt idag) och det är det som är så fantastiskt roligt med mitt yrke! Jag fullkomligt älskar mitt jobb i skönhetssalong och jag ångrar inte ett dugg att jag valde att vidareutbilda mig till hudterapeut. Vi lär oss så mycket nya saker varje dag i Elisabethskolan så det inte är klokt. Det är fantastiskt kul! Och det är så roligt att göra mina kunder snygga - och se vilket självförtroende dem får på grund av det! Fantastiskt jobb har jag !=)

Dock så undrar jag hur många hudterapeuter som verkligen får jobb. Det finns många hudterapeutskolor i bara Stockholm och det examineras nya hela tiden... så det är nog inte så lätt att få jobb för många tror jag eftersom det är så många som utbildar sig.

Just nu håller jag på att tvätta kläder.. ska snart plugga mer anatomi om cellen och mer om sjukdomarna till pedikyren. Det är mycket att studera...

och i morgon jobbar jag igen som vanligt på Lördagar...

Trevlig helg på er!;)

 

 

Åhh.. jag har så mycket plugg. I går träffade jag Tamara. Vi hade kul och pratade massor. Det var längesen sist jag träffade henne. Jag har så mycket studier, läxor och jobb så att jag knappt hinner träffa vänner. I dag ska Yolanda komma hit. Det ska bli superkul att träffa henne. :)
 
Snart har vi prov i anatomi - cellen. Så idag tänkte jag sammafatta lite information här om sådant som vi behöver kunna till provet.. men det är sjukt mycket information att plugga in på en vecka. (Speciellt när man inte läst anatomi innan.)
 
Nedanstående är mest en sammanfattning för min egen del men om någon är intresserad kan ni ju såklart läsa;) Är dock inte säkert att ni fattar för det e mycket information...
 
Anatomi
Anatomi - är läran om kroppens uppbyggnad.
Fysiologi - är läran om kroppens funktioner. (Alltså hur den fungerar)
Biologi - är läran om allt levande
Patologi - är sjukdomslära
Cytologi - är läran om cellen
* Cyto betyder cell.
* Cellen är kroppens minsta levande enhet; och varje cell är en egen levande enhet!
 
Det finns 2 olika typer av celler som heter Prokaryota och Eukaryota.
Prokaryota celler är enkla celler utan cellkärna. Exempel på prokaryota celler är bakterier.
 
Eukaryota celler är mer komplicerade celler. Eukaryota celler har cellkärna och har dessutom olika funktioner. Exempel är växter och djur. Man kan sammanfatta det så att eukaryota celler alltså har viktigare funktioner och större uppdrag i kroppen än vad prokaryota celler har.
 
Denminsta cellen vi har är röda blodkroppen.
största cellen är äggcellen. Längsta cellen; nervcellen.
 
Celler består till 80% av vatten. Resten är proteiner, fetter, kolhydrater och DNA.
Om man dricker för lite vatten mår cellerna inte bra. Man bör dricka innan man blir törstig!
 
 
 
* Cellmembran är en stödjande, skyddande hinna runt cellen.
Cellkärna heter Nucleus på latin. Nucleus är cellens informationscentral. I nucleus lagras arvsmassan (DNA) i form av kromosomer.
RNA är medhjälpare till DNA. Den hjälper till att föra ut information
 
Kärnmembran  är ett tunt, skyddande  membran runt cellkärnan.
 
Kärnkropp/Nukleol bildar ribosomer
.
* Cytoplasma - Näringsförrådet. Är en geleaktig lösning och sitter i cellen.
* Protoplasma är samlingsnamnet för cytoplasma och cellkärna (nucleus) tillsammans.
* Organeller är små organ i cytoplasman som har olika funktioner. organellerna sitter i cytoplasman.
 
Namn på några organeller är centrioler, mitrokondier, endoplasmatiska nätverket, ribosomer, golgiapparaten, lysosomer, vakuol.
 
Extracellulär vätska är vätskan utanför cellerna.
Intracellulär vätska är vätskan inuti cellen, innanför cellmembranet.
 
Cellen har 4 livsfunktioner/egenskaper vilka ämnesomsättning (det vi äter) , rörelseförmåga, retbarhet/reaktion och fortplantning.