I dag i skolan har vi fått lära oss om hudanalys. Det är viktigt att göra så att man kan bestämma hudtyp, se om det finns några kontraindikationer, hudförändringar, kundens hudtillstånd (om kunden är fuktfattig, känslig, acne, mogen, rosacea m.m.)
Detta gör man för att välja rätt produkter till behandlingen och för att kunden ska kunna använda rätt produkter för sin hudtyp. M.m...
 
När man som terapeut gör en hudanalys tittar man på något som kallas tonus på "hudterapeutspråket". Man kollar om de är nedsatt, normal eller god. Det handlar om hudens elasticitet.
 
Man tittar också på turgor; där nyper man kunden lite försiktigt i kinden för att se hur fort huden går tillbaka; snabbt eller långsamt. Därefter kan man även bestämma detta.
 
Tonus och turgor tyckte många i klassen verkade väldigt liknande..
 
Vidare tittar man på porstorleken, sebumproduktion (sebum = talg), hudens tjocklek, hur cirkulationen är, om kunden är känslig. Man tittar även på hudton-hudfärg, uv-känslighet, linjeringar m.m.
 
 
Till slut kommer man fram till vilken hudtyp kunden har. Det finns normal, torr, fet och blandhud.
 
Jag skrev väldigt sammanfattat nu hur hudanalysen går till ifall någon vill veta. ;)  Lektionen tog hela dagen och det var oerhört mycket information. Men samtidigt intressant. ;)
 
 
Trevlig kväll.. Nu ska jag fylla i 40st instuderingsfrågor som handlar om pedikyr... vi fick även det som läxa.
 
Hej !

Kommentera

Publiceras ej