Hej!
Jag måste tipsa om en jättebra bok som jag läste för ganska länge sedan egentligen. Den heter Karismakoden och är skriven av Eva Kihlström.
 
Boken handlar om karisma som även kallas för personlig utstrålning vilket ofta förknippas med sex, makt och pengar. Däremot så räcker det inte med att ha ett vackert yttre, status eller mycket pengar för att skapa magnetism utan det behövs någonting mer. ;)
 
Varför känner folk förtroende för Mark Levengood? Hur kunde Marilyn Monroe fängsla/förtrolla både kvinnor och män? Vad är det som gör att många uppfattar Bill Clinton och John F Kennedy som de mest karismatiska presidenterna som USA har haft? Detta handlar boken om! Varför vissa har den där utstrålningen medans andra saknar den helt....
 
.. dock är inte hoppet ute för dem som saknar personlig utstrålning utan det är någonting som alla människor kan öva sig till att få. (om man inte har turen att födas med det.) Så det är ju jättebra! :)
 
Boken VISAR dig vägarna dit. Du lär dig många "hemligheter" och "knep" inom detta ämne. Otroligt intressant!
 
 
Några exempel från boken:
 
- Hur talar din mimik? : En så enkel sak som ögonbrynens position kan faktiskt påverka hur andra uppfattar oss.
- Använd rösten : Glädje, spänning, förväntan eller rädsla avslöjas av klangen. Sättet man säger hej på när man kommer hem från jobbet avslöjar faktiskt hur tonen under resten av kvällen kommer att bli. I offentliga sammanhang förmedlar ett avspänt röstläge samt att man vågar ta pauser säkerhet.
Finn glöden: Energi smittar av sig!  Är man starkt övertygad och känner intensivt för någonting får man lättare utstrålning och karisma. Vad gör dig entusiastisk, kraftfull och motiverad? Värt att tänka på.
Närvaro: närvaro är första steget mot karisma. Med kroppsmedvetenhet händer något med höger och vänster hjärnhalva som påverkar att vår förmåga till närvaro ökar.
Hur kodar du ditt språk? : Ord är inte oskyldiga. Orden vi använder sänder signaler till omgivningen. Karismatiska personligheter använder mycket positiva ord.
Tala i bilder: Bilder talar till vårt undermedvetna och går därför rakt in. Var och en kan tolka dem på sitt egna personliga sätt utifrån hur man levt sitt liv tidigare.
Vad säger ditt tysta budskap? Vi lyssnar mer på kroppsspråket , vad kroppen säger än de direkta orden som personen uttalar.
 
"Personer som frihetskämpen pastor Martin Luther King, Sydafrikas första svarta president Nelson Mandela, skådespelaren Marilyn Monroe, artisten Elvis Presley och andra med stor förmåga att beröra andra är ovanligt tydliga i sitt kroppsspråk."
 
" En annan central komponent hos personer med stark utstrålning är att de förmedlar vitalitet och energi. Vi dras till intensivt levande människor. Elvis fysiska utspel på scen var en del av hans magi. Höfter, ben, fötter, överkropp och armar - inget stod still! Allt gungade och skakade."
 
"Att förmedla att man vill andra väl är en väg till personlig utstrålning enligt en amerikansk forskningsstudie på universitetet."
 
Min åsikt om boken.
Otroligt bra! Verkligen läsvärd om man är intresserad av ämnet psykologi och personlig utveckling så som jag är. Själv slukar jag i princip allt som handlar om psykologi som jag kommer över då jag är otroligt faschinerad av ämnet. 
 
Ha en underbar dag!
 
Nu ska jag ut igen i det fina vädret och plugga lite nagelteori. Jag tycker att det är jätteintressant. :)
Hej så länge, så ses vi snart igen! :)
Marilyn Monroe, Mark Levengood, använd rösten, charm, eva kihlström, finn glöden, förtrolla, hemligheter, karisma, karismakoden, knep, magnetism, mimik, närvaro, positiva ord, sex makt pengar, tips, utstrålning,

Kommentera

Publiceras ej