Dermaha har en jättebra foundation som man kan köpa på Beauty Proffession Sweeden. Jag har för mig att den kostar ca 600kr eller 700kr. Jag älskar den!! Den är dryg och räcker jättelänge. Man behöver inte ens ha en hudkräm under för att den innehåller även som hudkräm i foundation. ;) Jag använder denna foundation i nuläget och är mer än nöjd med den!
 
Deras foundation är lätt att applicera och är täckande. Det behövs även väldigt lite av foundationen vilket gör att den räcker otroligt länge. 
 
Även Forever Living Products har en jättebra foundation från Sonya Serien. (Då tänker jag på den som ej är mineraler i , alltså den som är mer täckande.)
 
 
Hur du applicerar foundation perfekt: 

1.
 Tvätta händerna! Efter det; Börja alltid med att rengöra ansiktet med rätt typ av rengöring som ej är för avfettande innan du applicerar foundation. (Jag har gjort ett tidigare inlägg om hur man väljer en bra rengöring som verkligen är bra för er att läsa!)
2. Smörj in huden med först ett serum och efter det en fuktighetskräm och låt krämen och serumet sugas in under 1-2minuter innan du går vidare till nästa steg.
Om man vill kan man även efter serum och fuktighetskrämen applicera primer. (Den applicerar man på samma sätt som en flytande foundation.) Primerns uppgift är att göra så att foundation sitter fint på ansiktet hela dagen, den jämnar ut rynkor och acneärr om man har några dessutom. Mycket för hållbarhetens skull! Om du använder primer är det också viktigt att du väntar någon minut efter att du applicerat primern innan du går vidare till nästa steg.
3. Antingen kan du applicera foundation med fingrarna eller med foundationpensel. Båda alternativen är bra tycker jag. Se till att ha rena fingrar om du använder fingrarna! 
4. Då du applicerar foundation, börja t.e.x i pannan på ett litet område där som du jobbar in foundation i huden med en bestämd hand. (ha lite tyngd i handen och jobba in foundation bestämt!) Applicera inte foundation i uppåtrörelse utan heldre i nedåtrörelser om det är en krämig eller flytande foundation! Är det en mineralfoundation jobbar du i stället i cirkelrörelser. Men även här är det viktigt att vara bestämd i handen och inte för lätt i handen för annars är risken att mineralfoundationen ställer sig på fjunen i ansiktet och man ser ut som en kycklig i stället! Inte så snyggt om man blir en kyckling, så följ därför mina anvisningar så slipper ni detta problem. ;)
5. Efter detta kan man lägga på puder om man vill. Pudret gör att foundation sitter bättre och mattar ner ytan från foundation så att man inte blir blank i hyn. Ta inte för mycket puder för det är inte snyggt om man tar för mycket! Ta heldre lite i taget tills det blir bra! ;)
 
Hur man väljer rätt nyans på foundation (proffsens knep):
Alla vi människor har olika nyanser i vår hud, vissa är mer gula i undertonen medans andra har en mer olivfärgad eller rosa underton. När du väljer vilken nyans du ska ha på din foundation tar du den NYANS SOM HAR SAMMA färg och nyans som din egna hudton! Då blir det rätt! Olika foundations har nämligen olika undertoner, vissa går mer åt det rosa hållet medans andra svänger mer åt det gula eller olivfärgade hållet. Du ska välja den som har rätt underton med samma underton som din hud har! Tänk på att aldrig använda en för ljus foundation och inte heller en för mörk. Den ska vara exakt samma som hudfärgen du har. 
 
Är du osäker på vilken foundation du ska ha. Prova att lägga en liten klick på halsen och se om den har samma färg. För att se ännu bättre om den smälter in är det smart att sudda ut foundation mot din hals. Syns inte foundationen där då så har du rätt nyans. Syns den att den är mörkare eller ljusare än din hud  eller har en annan nyans har du valt fel! Syns den inte har du valt rätt så grattis i så fall! ;)
 
Tycker du fortfarande att det är svårt att välja rätt nyans på foundation , gå till ett proffs som hjälper dig att hitta rätt ton och ljushetsläge. Kicks anställer t.e.x många makeup artister.