Recention av boken attraktionslagen - så får du du den att verka till din fördel. (Skriven av Esther & Jerry Hicks.)
 
Jag läste boken för ganska länge sedan egentligen men tänkte skriva en recention om den nu då jag förut inte har bloggat men som ändå tycker att boken var absolut läsvärd. Den gav mig många tankar. :)
 
Boken handlar om att allt vi upplever och har upplevt tidigare i vårt liv har vi själva dragit in i våra liv med tankens kraft. Vi drar till oss det vi tänker på och fokuserar på menar boken, både det vi önskar oss men även det vi inte önskar oss OM vi fokuserar och tänker mycket på sådant. Boken menar alltså att du får det du tänker på och fokuserar på och att det beror på Universums mäktigaste lag: Attraktionslagen.
 
Attraktionslagen utgår från att lika dras till lika. Tänker du att du är lycklig och att du älskar ditt liv kommer du att få mer saker/omständigheter i ditt liv som får dig att känna dig lycklig och få dig att du älskar ditt liv ÄNNU MER eftersom attraktionslagen drar till sig det du fokuserar och tänker på. Tänker du att du är olycklig får du istället ännu fler saker in till ditt liv som du kommer känna dig olycklig över även. Boken menar därför att det är bra att tänka positivt och må bra eftersom man drar till sig det som man själv sänder ut. (Allt är energi och våra tankar vibrerar. Enligt attraktionslagen ska alltså denna lag reagera på själva vibrationen av vår tanke.) Det är inte själva positiva tanken som drar till sig fler positiva omständigheter i ditt liv utan KÄNSLAN och VIBRATIONEN bakom din tanke, dvs HUR DU MÅR när du tänker tanken eftersom att ALLT består av energi. LIKA DRAR TILL SIG LIKA. :) Tänker du positivt om pengar och att du kan köpa allt du vill och att du njuter av känslan OCH VERKLIGEN tror på att du redan har det du vill ha i ditt liv kommer det enligt författarna snart att manifesteras/ta form i det du kallar för din verklighet. Därför uppmuntrar Jerry oss till att försöka må så bra vi bara kan om vi vill må ännu bättre och få ett ännu mer lyckat liv. Boken berättar hur du kan få allt du vill ha i ditt liv! Rikedom, kärlek, underbara vänner, fint hus, den där bilen, utlandsresan osv... eller vad du nu än önskar dig. Allt detta som jag skrivit om beskriver boken.
 
Man lär sig om universums lagar som ständigt är närvarande och som påverkar oss och som sagt hur du får dem att verka till din fördel.
 
 
Det finns många som faktiskt är anhängare och praktiserar attraktionslagen i sitt liv dagligen som tycker sig få mycket fina resultat i sina liv. Jag vet flera exempel. Dessutom finns det jättemånga böcker i ämnet som t.e.x. "Du kan hela ditt liv" av Louise L. Hay eller "The secrets" av Rhonda Byrne så denna tanke att våra tankar påverkar våra liv har många författare skrivit om redan tidigare samt även filosofer hade denna tanke för flera tusen år tillbaka så det är ingen ny tanke. Även Einstein var bestämd i att vad vi tänker skapar vår framtid. Samtidigt finns det många som är skeptiska och som tycker att detta är helt skitsnack och att allt bara är påhittat! Man får tro och tänka vad man vill om saken. Boken var hur som helst bra då den uppmuntrar oss till att tänka positivt! Fler av oss behöver tänka mer positivt för att själva bli gladare och må bättre!
 
Oavsett om man tror på attraktionslagen eller inte så mår alla människor bättre av att tänka posivit. Tänker man positivt blir livet lättare och roligare att leva.
 
Ha det bra! :)

Kommentera

Publiceras ej