Hej! Jag tänkte skriva här om olika nageltillstånd för er som är nagelintresserade. Det skiljer sig nämligen vilka produkter man ska använda beroende på om ens naglar är feta, torra, fuktiga, hårda eller normala. 
 
Normala naglar; fjällar inte, den är ganska hård och har en mer rund form (nageln är alltså inte platt.) 
 
Torra naglar; Om man har torra naglar ska man tänka på att använda nagelolja och serum till naglarna! Torra naglar behöver absolut detta eftersom att de är torra. Man kan även polera torra naglar.
De som har torra naglar bör använda produkter till naglarna som innehåller fukt! Det är jättebra för era naglar!
Kännetecken på torra naglar kan vara att naglarna är randiga, matta, nageln är hård!
O.b.s: det kan även vara ärftligt med räfflade naglar eller att de blivit skadade så det är inte säkert att nageln är torr endast pågrund av att den är randig! Det kan vara bra att veta!
 
Men har man räfflade naglar finns en jättebra lösning som heter ridgefiller som gör att nageln blir jämn. Ridgefiller är ett underlack som man alltså använder innan man målar på nagellack!
 
(Många som har lockigt hår har ofta torra naglar eftersom personer mer lockigt hår brukar ha mer torrt hår och ofta hänger hår, hud och naglar ihop. Dvs; är håret eller huden torr är det vanligt att även naglarna är torra. Dock är det inte alltid så men man kan få sig en hint genom att även studera håret och huden.)
 
Många afrikaner är extremt torra i både huden och naglarna!
 
Feta naglar: Feta naglar brukar vara platta till formen och går lätt av. 50-60% av kunderna som kommer till en nagelsalong och vill förlänga sina naglar har just feta naglar eftersom att personer som har feta naglar aldrig kan få långa naglar om dom inte behandlar naglarna på rätt sätt eller gör en nagelförlängning. 
 
Hårda naglar: Hårda naglar är torra! Alltså om dina naglar är hårda innebär det att dina naglar är torra! ;) Har du hårda naglar; läs ovan vad jag har skrivit om torra naglar så vet du hur dessa bör skötas!
 
Svaga naglar: Har man haft förlängning och tagit bort den brukar naglarna bli svaga efteråt på många salonger. Har man svaga naglar ska man använda produkter anpassade till svaga naglar!
 
Fuktiga naglar: Man vet att en person har fuktiga naglar om personen har handsvett (eller är fuktig i handen.) Har du fuktiga naglar är det bra att använda uttorkande produkter till naglarna. Man kan även se på en nagel att den är fuktig genom att den har en luftbubbla.
 
När ska nagelolja inte användas på naglarna?
Många tror att nagelolja är bra till alla naglar men det är fel. T.e.x brukar många som jobbar på kicks t.e.x. rekommendera nagelolja till alla vilket inte är rätt. De saknar helt enkelt kunskapen vilket inte är så konstigt om de inte är utbildade i naglar! Många naglar behöver nagelolja till naglarna men inte alla nageltyper faktiskt vilket många personer tycks tro. Har man naturligt feta naglar t.e.x ska man inte använda nagelolja på naglarna eftersom att man då tillför mer fett till nageln vilket resulterar i att nageln blir ännu mer skör. Och kom ihåg att det var precis personer som har feta naglar som har sköra naglar som lätt går av, lägger man på nagelolja på nageln blir den ju ännu mer fet och går av ännu lättare. Alltså är det inte klokt att göra på detta sätt. Däremot kan även personer med feta naglar använda nagelolja till nagelbanden så att nagelbanden mår bra! 
 
Ha det bra! Hoppas att jag kan inspirera fler kring det här med naglar! =)
nagelolja, nageltillstånd, nageltips, nageltyper, produkter,

Kommentera

Publiceras ej